Хляб на жарава

  • 7 023
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 11 607
Цоци, тази пърленка как се пече на жар?
много чистичка ми изглежда newsm78

Незнам.....може би си имат някакво приспособление, специално...Едно време баба ми си имаше специално приспособление, което слагаше вътре в огнището. Огнището представляваше една дупка в стената, която предварително нагряваха с огън, и когато си направеше жар - слагаше вътре и хляб, и тава с ядене да се пекат........И после затравяха огнището и всичко вътре се печеше!

А тестото с мая, и тестото за пица в Германия - различни ли са? Какво имат предвид?

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

А тестото с мая, и тестото за пица в Германия - различни ли са? Какво имат предвид?
ок, явно няма да ям пърленка newsm78

Цоци, в тестото за пица май има мазнина newsm78
нямам идея какво имат предвид...

# 17
По-горе ви пуснах линк с хлебче на пръчка, но нямах време да попреведа основните неща. Най-важното за направата му е:
1. хлебно тесто или тесто за пица с мая;
2. ако се слагат подправки или семена, то те трябва добре да се омесят с тестото, за да не изгорят при печенето;
3. пръчките, които се използват се препоръчва да са от лешник, тъй като са прави. Може и други пръчки, но с диаметър най-малко 1,5 см.;
4. фолио - слага се от хигиенна гледна точка и се намазнява, за да може по-лесно да се извади хлебчето;
5. печене - може на жар, но може и във фурната на функция грил, като капака е полуотворен заради дължината на пръчката и се върти хлебчето за да се изпече равномерно;
6. сервиране - гарнира се по желание с кетчуп, горчица, кренвирши, пиперки на принципа на хот-дог;
7. ДОБЪР АПЕТИТ!;

Източник: Dr. Oetker, съжалявам, че толкова късно ви я давам, но от една година все се каня, а от работа и учение не ми остава време. Просто сега видях, че коментирате тази рецепта и разбрах, че не ви е станало ясно от останалите сайтове как се приготвя тестото.

# 18
  • Мнения: 11 607
и разбрах, че не ви е станало ясно от останалите сайтове как се приготвя тестото.

Аз пък разбрах,че тестото може да стане по два начина - с или без мая...Въпрос на гледна точка и вкус. А и дори може и плънка......

Хляба, който аз ядох бе без мая, хареса ми много и смятам,че ако човек е на пикник или някъде на село - това е по-автентичния и натурален начин за хляб на жар........Защото не винаги човек има под ръка мая или плънка......

И се радвам,че рецептата я видях и ядох благодарение на жена от Гоце Делчев, която и идея си няма за интернет и разни сайтове и това още един път ми показва,че българина е напред с материала........

Общи условия

Активация на акаунт