неделя, 18 май 2008 г.

Барбекю в къщи

Барбекюто без което веселбата в градината няма да е пълна.
Думата барбекю се използва за няколко неща, основно за - начин на приготвяне на храна и уредът на който се приготвят този вид ястия.
Уредът за печене е вид огнище на открито със скара върху него, на който можеш да приготвиш печено месо, риба и зеленчуци.
За разлика от скарата, приготвянето на барбекюто е по-бавен процес и може да отнеме повече време.

Когато решите да поставите барбекю уред в къщи трябва да се замислите, какво ще се пече върху него.

Мястото на което ще го поставите също е важно.
Можете да го поставите в градината, под дебела сянка и върху свежа морава.
В близост до къщата.Можете да го поставите и на циментирана площадка, за да не мачкате тревата.
Вие решавате.

Барбекютата се изработват основно от желязо, чугун и бетон.
Железните са по-леки и са за предпочитане, особено когато става въпрос за по-малки и мобилни варианти и когато не сте определили къде точно ще стои скарата. Постоянно ли ще стои в градината или след употреба ще я прибирате в гаража.Чугунените са за истински ценители и професионалисти. Те са по тежки, обикновено по големи по размер.

Изработените от бетон са по скоро вид камини, отколкото традиционни барбекюта. Поставени в градината, те се превръщат в красив орнамент и естествен център, около който се разполага кътът за отдих на открито - градинските мебели, масата, сенникът.
Преди да си поръчате бетонно барбекю, трябва да сте наясно къде точно ще е неговото място.
Бетонните барбекюта са подходящи за съответстваща на размера им градина или тераса. Около тях може да се оформи постоянен кът за сядане. По този начин дори да не се използва ежедневно, барбекюто-камина се превръща в красив акцент за градината.
Големината на барбекюто зависи от това, колко често ще го ползвате, мястото и големината на градината или терасата.Остава само да добавя, че най-важното за едно хубаво барбекю е веселата и приятна компания на приятелите и/или семейството, хубавата храна и приятното изкарване сред природата.
Приятно изкарване!

http://www.gradinata.bg/index.php?article=158

1 коментар:

Анонимен каза...

браво, благодаря за ценните съвети, от всички по-малко си напрових страхотно барбекю в съвсем малката градинка в къщи, но пък удобно.